Je to jeden z najzdravších syrov. Začnite ho konzumovať, telo sa vám poďakuje!

Tento zdravý syr sa dá kúpiť už takmer v každom obchode! Začnite ho konzumovať, telo sa vám poďakuje…

Kozie mlieko je ideálnym nápojom pre alergikov, syr z neho je ešte zdravší. Nespôsobuje alergie, môžu ho konzumovať aj ľudia s intoleranciou laktózy, neobsahuje bielkovinu kravského mlieka a nemá negatívny vplyv na zdravie. Prečo je kozí syr lepší ako syr z kravského mlieka?

1. Vlastnosti kozieho syra

Syr nie je ľahko stráviteľný alebo nízkokalorický produkt. 100 gramov kozieho tvarohu obsahuje asi 360 kalórií, rovnako ako kozí syr. Odporúčaná denná dávka syra z kozieho mlieka je 28 gramov, čo telu dodá 103 kcal, 6 gramov bielkovín a 6 gramov nasýtených tukov a 8 gramov tuku.

Zloženie obsahuje len minimálne množstvo sacharidov vďaka nízkemu obsahu laktózy a rýchlej separácii srvátky.

Tento produkt je cenným zdrojom vitamínov a mikroelementov mimoriadne dôležitých pre telo. Denná porcia syra tvorí 8 percent. denná potreba vitamínu A, 11 percent. pre vitamín B2, 10 percent. pre fosfor 8 percent. pre meď a vápnik a 3 percentá. pre železo.

Tieto zložky podporujú imunitný systém, priaznivo ovplyvňujú stav pokožky a nechtov, proces zrážanlivosti krvi, stav kostí a zubov a celkovú pohodu.

2. Kozí syr a syr z kravského mlieka

Kozí syr je zdrojom rôznych druhov probiotických baktérií potrebných pre správne fungovanie tráviaceho systému. Tento produkt pôsobí priaznivejšie na tráviace procesy v porovnaní s tvarohom, mliekom alebo jogurtom.

Ukazuje sa tiež, že ľudia na redukčnej diéte by mali zvážiť zmenu mliečnych výrobkov za výrobky z kozieho mlieka. Majú kratšie reťazce mastných kyselín, čo urýchľuje ich trávenie a odstraňovanie z tela, a tým je menšie riziko, že sa budú hromadiť vo forme tukového tkaniva.

Zároveň ovplyvňuje rýchlejší prísun energie a zaženie hlad, čo znamená, že jeme menšie porcie a medzi jedlami nemaškrtíme. Kozí syr tiež obsahuje oveľa menej cholesterolu ako syr vyrobený z kravského mlieka.

Ovplyvňuje to druh použitého mlieka a spôsob výroby a vlastne aj tvrdosť syra. Z výhod stojí za zmienku aj to, že prípravok obsahuje len stopové množstvo laktózy, takže nehrozia príznaky intolerancie ako nevoľnosť a vracania, nadúvanie, hnačky a bolesti brucha.

V tvarohu z kozieho mlieka sa navyše kazeín typu A1, teda bielkovina, ktorá často spôsobuje alergie a zápaly tráviaceho systému, nachádza v oveľa nižšej koncentrácii ako vo výrobkoch z kravského mlieka.

Sú tieto informácie pre Vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*