
Jednoduchá príprava a neodolateľná chuť – ideálne na prestávku na kávu alebo príjemné popoludnie!☕
Ingrediencie:
✦ 3 vajcia
✦ 125 g cukru
✦ 1 balíček vanilkového cukru
✦ 125 ml mlieka
✦ 125 ml oleja (ideálny je slnečnicový)
✦ 1 polievková lyžica kakaa
✦ 15 lyžíc polohrubej múky (upravte podľa konzistencie)
✦ 1 balíček prášku do pečiva
✦ 125 g višní ( bez kôstok)
Postup:
V miske vyšľaháme 3 vajcia, 125 g cukru a 1 balíček vanilkového cukru do peny. Pridajte 125 ml mlieka a 125 ml oleja a všetko dobre premiešajte, kým nevznikne hladká zmes.
Teraz pridajte 1 polievkovú lyžicu kakaa, asi 15 lyžíc múky (ideálne po častiach, kým cesto nemá správnu konzistenciu) a 1 balíček prášku do pečiva. Všetko dôkladne premiešajte.
125 g vykôstkovaných višní opatrne vmiešame do cesta vareškou.
Cesto vylejeme do vymastenej bábovkovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 40 minút.
📌Tip: Neotvárajte dvierka rúry, aby koláč pekne narástol.
Keď upečený koláč mierne vychladne, môžete ho posypať práškovým cukrom alebo podávať s kopčekom vanilkovej zmrzliny. Dobrú chuť!
Leave a Reply