Jednoduchá a chutná čokoládová roláda.

Jednoduchá a rýchla roláda, ktorá nikdy nesklame.🍫🍰☕

Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!

Ingrediencie:

Cesto:

★ 6 vajec
★ 110 g hladkej múky
★ 120 g práškového cukru
★ 10 g kakaa

Krém:

★ 250 g mascarpone
★ 250 ml smotany na šľahanie (min. 30 %)
★ 2 lyžice kakaa
★ 2–3 lyžice práškového cukru (podľa chuti)

Na dokončenie:

★ 30 g masla
★ 100 g čokoládových kúskov alebo nastrúhanej čokolády

Postup:

Cesto:

Plech vystelieme papierom na pečenie a potrieme  roztopeným maslom.

Oddelíme žĺtky od bielkov.

Žĺtky vyšľaháme so 120 g práškového cukru do peny. Bielka vyšľaháme dotuha a opatrne ich vmiešame do žĺtkovej zmesi. Pridáme múku a kakao, premiešame. Cesto vylejeme na plech a rovnomerne rozotrieme.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C približne 10–12 minút (podľa potreby).

Upečený korpus ešte horúci zrolujeme aj s papierom na pečenie  a necháme vychladnúť.

Krém:

Mascarpone a smotanu premiešame. Pridáme kakao a cukor, a všetko spolu vyšľaháme do krému. Odložíme do chladničky.

Dokončenie rolády:

Z vychladnutého korpusu odstránime papier a opatrne ho rozvinieme. Natrieme pripraveným krémom (trochu si odložíme na povrch rolády). Znovu zrolujeme, vrch potrieme tenkou vrstvou krému. Obalíme v čokoládovej posýpke  alebo nastrúhanej čokoláde. Hotovú roládu uložíme do chladničky na 2-3 hodiny – lepšie sa bude krájať.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*