
Jednoduchá a rýchla roláda, ktorá nikdy nesklame.🍫🍰☕
Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!
Ingrediencie:
Cesto:
★ 6 vajec
★ 110 g hladkej múky
★ 120 g práškového cukru
★ 10 g kakaa
Krém:
★ 250 g mascarpone
★ 250 ml smotany na šľahanie (min. 30 %)
★ 2 lyžice kakaa
★ 2–3 lyžice práškového cukru (podľa chuti)
Na dokončenie:
★ 30 g masla
★ 100 g čokoládových kúskov alebo nastrúhanej čokolády
Postup:
Cesto:
Plech vystelieme papierom na pečenie a potrieme roztopeným maslom.
Oddelíme žĺtky od bielkov.
Žĺtky vyšľaháme so 120 g práškového cukru do peny. Bielka vyšľaháme dotuha a opatrne ich vmiešame do žĺtkovej zmesi. Pridáme múku a kakao, premiešame. Cesto vylejeme na plech a rovnomerne rozotrieme.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C približne 10–12 minút (podľa potreby).
Upečený korpus ešte horúci zrolujeme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
Krém:
Mascarpone a smotanu premiešame. Pridáme kakao a cukor, a všetko spolu vyšľaháme do krému. Odložíme do chladničky.
Dokončenie rolády:
Z vychladnutého korpusu odstránime papier a opatrne ho rozvinieme. Natrieme pripraveným krémom (trochu si odložíme na povrch rolády). Znovu zrolujeme, vrch potrieme tenkou vrstvou krému. Obalíme v čokoládovej posýpke alebo nastrúhanej čokoláde. Hotovú roládu uložíme do chladničky na 2-3 hodiny – lepšie sa bude krájať.
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply