Jednoduchá babičkina bábovka za pár minút.

Jednoduchá a rýchla bábovka, neuveriteľne chutná!

Ingrediencie:

  • 6 vajec (žĺtky a bielky oddelene)
  • 250 g kryštálového cukru
  • 200 ml rastlinného oleja
  • 200 ml mlieka
  • 300 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1–2 PL kakaa (na kakaovú časť cesta)
  • Maslo a múka na vymazanie a vysypanie formy
  • Voliteľné: čerešne, hrozienka, orechy (na dochutenie)

Postup:

Príprava cesta:

Žĺtky vyšľahajte s cukrom do peny. Pridajte olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a opatrne ho vmiešajte do cesta.

Tvarovanie:

Dve tretiny cesta nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku. Do zvyšného cesta primiešajte kakao a lyžicou ho naneste na svetlé cesto vo forme – vytvoríte tak mramorový efekt.

Pečenie:

Rúru predhrejte na vysokú teplotu (cca 200 °C) a pečte 15 minút. Potom teplotu znížte na 160–170 °C a pečte ďalších 40 minút.

Upečenú bábovku  skontrolujte špajdľou – ak je po zapichnutí suchá, koláč je hotový.

Tip: Do cesta môžete pridať sušené ovocie alebo orechy podľa chuti.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*