
Jednoduchá a rýchla bábovka, neuveriteľne chutná!
Ingrediencie:
- 6 vajec (žĺtky a bielky oddelene)
- 250 g kryštálového cukru
- 200 ml rastlinného oleja
- 200 ml mlieka
- 300 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1–2 PL kakaa (na kakaovú časť cesta)
- Maslo a múka na vymazanie a vysypanie formy
- Voliteľné: čerešne, hrozienka, orechy (na dochutenie)
Postup:
Príprava cesta:
Žĺtky vyšľahajte s cukrom do peny. Pridajte olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a opatrne ho vmiešajte do cesta.
Tvarovanie:
Dve tretiny cesta nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku. Do zvyšného cesta primiešajte kakao a lyžicou ho naneste na svetlé cesto vo forme – vytvoríte tak mramorový efekt.
Pečenie:
Rúru predhrejte na vysokú teplotu (cca 200 °C) a pečte 15 minút. Potom teplotu znížte na 160–170 °C a pečte ďalších 40 minút.
Upečenú bábovku skontrolujte špajdľou – ak je po zapichnutí suchá, koláč je hotový.
Tip: Do cesta môžete pridať sušené ovocie alebo orechy podľa chuti.
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply