Jednoduchá syrová Pita. Rýchly a jednoduchý recept.

Táto syrová pita je taká chutná, že by som ju mohla pripravovať každý deň!  Kukuričný koláč so syrom, ktorý kvalitou a chuťou prekoná každú domácu pitu.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 400 ml teplej vody
  • 1 vajce
  • 30 g droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 2–3 lyžice hladkej múky
  • 1 lyžica masla, margarínu alebo masti
  • 350–400 g kukuričnej múky
  • 300 g hladkej múky + 200 g na podsypanie
  • Soľ podľa chuti

Na plnku a potieranie:

  • 250 g masla, margarínu alebo masti
  • 200–250 g syra (napr. balkánsky syr alebo tvaroh)
  • 2 vajcia

Postup:

Príprava cesta:

Do teplej vody rozmiešajte droždie, vajce, cukor, lyžicu masla a 2 lyžice hladkej múky. Postupne primiešajte kukuričnú múku, premiešajte a pridávajte hladkú múku, kým nevznikne pevnejšie cesto. Nakoniec ho osolte a dobre rukou vymiešajte.

Tvarovanie cesta:

Cesto rozdeľte na 3–4 bochníky a každý vyvaľkajte na čo najtenší plát. Každý plát potrite rozpusteným maslom a nechajte chvíľu odpočívať. Tento postup zopakujte so všetkými bochníkmi.

Vrstvenie:
Prvú placku položte na vymastený plech, posypte ju rozmrveným syrom. Pokračujte vrstvením – placka, syr – až do spotrebovania všetkých surovín. Na poslednú vrstvu pridajte rozšľahané vajcia zmiešané so zvyšným syrom a prikryte tenkými kúskami cesta.

Pečenie:
Pečte v predhriatej rúre na 200 °C približne 30 minút, kým nie je povrch zlatistý.

Podávajte teplé. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*