Jednoduché sladké slimáky.

Jednoduché, rýchle a voňavé pečivo. 🥐

Ingrediencie:

Cesto:

✦300 g hladkej múky
✦3 žĺtky
✦Trochu soli
✦Nastrúhaná citrónová kôra
✦Asi 1 dl mlieka
✦20 g droždia

Náplň:

✦100 g masla
✦1 vanilkový cukor
✦100 g cukru

Na polevu:

✦1 dl mlieka
✦1 lyžica cukru

Postup:

👉Do vlažného mlieka pridáme kvások a necháme aktivovať. Pridáme žĺtky, soľ, citrónovú kôru a múku, vymiesime hladké cesto a necháme 20 minút odpočívať.

👉Maslo vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom.

👉Cesto rozvaľkáme na hrubú asi 0,5 cm (asi 35×35 cm ). Celý povrch potrieme plnkou z vyšľahaného masla, cukru a vanilkového cukru. Cesto zvinieme ako roládu a nakrájame na 4 cm hrubé kúsky.

👉Slimáky položíme na vymastený plech na pečenie a dávame  pozor, aby sa navzájom nedotýkali. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 30 minút .

👉Pred koncom pečenia dáme variť mlieko s cukrom, necháme zovrieť.  Upečené horúce slimáky zalejeme horúcim mliekom a vložíme späť do rúry, aby sa ešte trochu pripiekli .

Podávanie:

🥄Slimáky sú najchutnejšie, keď sú teplé , ale rovnako dobre chutia aj keď vychladnú.
Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*