
Jednoduché, rýchle a voňavé pečivo. 🥐
Ingrediencie:
Cesto:
✦300 g hladkej múky
✦3 žĺtky
✦Trochu soli
✦Nastrúhaná citrónová kôra
✦Asi 1 dl mlieka
✦20 g droždia
Náplň:
✦100 g masla
✦1 vanilkový cukor
✦100 g cukru
Na polevu:
✦1 dl mlieka
✦1 lyžica cukru
Postup:
👉Do vlažného mlieka pridáme kvások a necháme aktivovať. Pridáme žĺtky, soľ, citrónovú kôru a múku, vymiesime hladké cesto a necháme 20 minút odpočívať.
👉Maslo vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom.
👉Cesto rozvaľkáme na hrubú asi 0,5 cm (asi 35×35 cm ). Celý povrch potrieme plnkou z vyšľahaného masla, cukru a vanilkového cukru. Cesto zvinieme ako roládu a nakrájame na 4 cm hrubé kúsky.
👉Slimáky položíme na vymastený plech na pečenie a dávame pozor, aby sa navzájom nedotýkali. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 30 minút .
👉Pred koncom pečenia dáme variť mlieko s cukrom, necháme zovrieť. Upečené horúce slimáky zalejeme horúcim mliekom a vložíme späť do rúry, aby sa ešte trochu pripiekli .
Podávanie:
🥄Slimáky sú najchutnejšie, keď sú teplé , ale rovnako dobre chutia aj keď vychladnú.
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply