
Šťavnaté orechové rezy, ktoré si zamilujete.
Ingrediencie
Na piškótové cesto:
- 6 vajec
- 15 dkg mletých vlašských orechov
- 30 dkg práškového cukru
- 30 dkg múky
- 2 polievkové lyžice marhuľového džemu
- 9 polievkových lyžíc vody
- 1 balíček prášku do pečiva
Na krém:
- 4 dl mlieka
- 20 dkg kryštálového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 5 žĺtkov
- 1 balenie vanilkového pudingového prášku
- 5 dl šľahačkovej smotany
- 1 balenie želé fixu
Postup
Žĺtky vyšľahajte s práškovým cukrom do peny, postupne pridávajte vodu. Primiešajte marhuľový džem, múku zmiešanú s práškom do pečiva a mleté orechy. Nakoniec jemne vmiešajte sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejte na stredne veľkú panvicu a pečte vo vyhriatej rúre pri 180 °C, kým nie je povrch zlatistý. Nechajte vychladnúť.
Pudingový prášok, žĺtky, cukor, vanilkový cukor a 1 dl mlieka spolu dobre vymiešajte.
Zvyšné mlieko priveďte do varu a do horúceho pridajte pudingovú zmes. Za stáleho miešania varte, kým krém nezhustne. Nechajte vychladnúť.
Šľahačkovú smotanu vyšľahajte do tuha a postupne do nej pridajte želé fix. Vychladnutý pudingový krém zmiešajte so šľahačkou.
Krém rovnomerne rozotrite na orechový plát. Koláč môžete ozdobiť krémom alebo podľa chuti pridať kúsky ananásu do krému.
Tip: Pre extra šťavnatú chuť môžete medzi vrstvu krému a cesto pridať tenkú vrstvu ovocného džemu.
Dobrú chuť!
Leave a Reply