Jednoduché VIANOČNÉ MESIAČIKY, ktoré zamilujete! Pečieme ich každý rok…

Ingrediencie:

Cesto:

  • 14 dkg cukru
  • 14 dkg margarínu
  • 14 dkg mletých mandlí
  • 7  dkg múky
  • 4 bielka

Žltý dresing:

  • 4 žĺtky
  • 14 dkg práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru

Krém:

  • 1 dl mlieka
  • 7 dkg cukru
  • 7 dkg margarínu
  • 7 dkg čokolády na varenie
  • 14 dkg mletých mandlí (ak nie sú, môžete ich nahradiť mletými orechmi)

Postup:

Oddeľte žĺtky od bielkov.

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Zmäknutý margarín vyšľaháme s cukrom do peny, potom pridáme mleté ​​mandle a preosiatu múku. Ku koncu pomaly (miešame kuchynským robotom) do zmesi opatrne pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.

Zmes rozotrieme na plech vopred potretý margarínom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C.

Počas tejto doby si mixérom dobre vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom, kým nám nevznikne hladká lesklá zmes. Keď je cesto viac ako do polovice upečené, vyberieme ho z rúry a natrieme žltou zmesou.

Rúru znížime na 100°C, potiahnuté cesto vložíme späť do rúry a sušíme ešte asi 50 minút až hodinu. Vyberte z rúry.

Na krém uvaríme mlieko s cukrom, do horúcej pridáme rozdrvenú čokoládu na varenie, margarín a mleté ​​mandle. Dobre premiešame a rozotrieme na vysušenú žltú časť. Keď trochu vychladne, posypeme mletými mandľami alebo vlašskými orechmi na ozdobu. Necháme úplne vychladnúť.

Keď je koláč úplne vychladnutý, vykrajujeme okrúhlou vykrajovačkou ( dá sa to aj pohárom) rovnomerne mesiačiky.

Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*