Tento koláč vás očarí nielen svojou chuťou, ale aj jednoduchou prípravou. Stačí pár trikov a zvládne ho každý!
Ingrediencie:
Na korpus:
- 2 vajcia
- 100 g cukru
- 80 ml oleja
- 80 g polohrubej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 25 g kakaového prášku
- 30 ml mlieka
- 5 ml vanilkového extraktu
Vo väčšej mise vymiešajte vajcia, cukor, olej, kým sa zmes nespojí. Pridajte preosiatu múku, prášok do pečiva a kakao. Miešajte kým nezískate hladkú zmes bez hrudiek. Nakoniec pridajte mlieko a vanilkový extrakt. Zmes nalejte do ohňovzdornej formy vymastenej olejom. Prikryte a varte vo vodnom kúpeli približne 30–35 minút. Nechajte vychladnúť.( Ak preferujete rúru, môžete piecť pri 160 °C asi 30 minút. Po upečení nechajte vychladnúť.)
Na kakaová polevu:
- 180 ml mlieka
- 15 g cukru
- 1 lyžica kakaového prášku
- 1/2 lyžičky instantnej kávy
V hrnci zmiešajte mlieko, cukor, kakao a instantnú kávu. Za stáleho miešania varte asi 4 minúty. Korpus popicháme špáradlom a rovnomerne polejeme kakaovou polevou.
Na náplň:
- 400 ml mlieka
- 70 g cukru
- 25 g kakaového prášku
- 125 ml smotanu na šľahanie
V hrnci zmiešajte mlieko, cukor, kakao a instantnú kávu. Za stáleho miešania priveďte a varte kým začne hustnúť. Nechajte vychladnúť. Trochu sirupu si odložte na ozdobu.
Smotanu vyšľahajte do hustá. Postupne pridajte vychladnutý sirup a dobre vymiešajte.
Krém rovnomerne navrstvíte na pripravený korpus a zarovnajte. Vrch ozdobte kakaovým sirupom, ktorý ste si odložili.
Tento dezert je ideálnou voľbou na každú príležitosť. Bez pečenia a veľmi jednoducho vytvoríte lahodný koláč, ktorý si zamiluje každý. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply