
Jednoduchý a lahodný recept za pár minút!
Krémový koláč, ktorá sa topí v ústach! Tento koláčik môžete upiecť každý deň, keď dostanete chuť na sladké, alebo potrebujete rýchly dezert pre návštevu.
Ingrediencie:
- 2 vajcia
- 80 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 80 g oleja
- 140 g hladkej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
Ešte potrebujeme:
- trochu mlieka na poliatie korpusu
Krém:
- 350 ml mlieka
- 250 ml smotany na šľahanie
- 2 balenia Paradiescreme Dr. Čokoláda Oetker (ide o prášok, s ktorým môžete vyšľahať studené mlieko, 1 balenie je na 300 ml)
- 100 g čokoládovej posýpky
- Trochu strúhanej čokolády (tmavej)
Postup:
Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do peny, pridáme olej, dobre vymiešame. Nakoniec primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 15-20 minút do ružova.
Upečený korpus necháme vychladnúť, odstránime papier na pečenie a jemne polejeme mliekom.
Mlieko zmiešame so smotanou na šľahanie, pridáme Paradies créme a vyšľahajte hustý krém. Pridajte čokoládovú posypku, premiešajte.
Krém rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus, zarovnáme. Vrch koláča posypeme strúhanou čokoládou. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply