Jednoduchý Krémový Jahodový Dezert.

Jahodovo-krupicový dezert bez pečenia (hotový za 15 minút)

Ingrediencie:

Krupicová vrstva:

  • 1 liter mlieka
  • 200 g krupice
  • 140 g cukru
  • 3 polievkové lyžice kakaa
  • 140 g čokolády

Krém:

  • 2 vanilkové pudingy
  • 2 vanilkové cukry
  • 500 ml mlieka
  • 110 g cukru
  • 400 ml smotany na šľahanie
  1. 500 g čerstvých jahôd

Na ozdobu:

  • šľahačka podľa chuti

Postup:

Príprava krupicovej vrstvy:

Priveďte mlieko do varu.

V miske zmiešajte krupicu, cukor a kakao.

Do vriaceho mlieka postupne za  stáleho miešania pridávajte pripravenú krupicu. Varte na strednom ohni do zhustnutia. Odstavte z ohňa, pridajte nasekanú čokoládu a miešajte, kým sa úplne neroztopí.

Misku alebo formu (približne 21 × 36 cm) navlhčite vodou (neutierajte ju do sucha).

Horúcu krupicovú zmes rovnomerne rozotrite do formy a nechajte vychladnúť.

Príprava krému:

Časť mlieka (asi 100 ml) zohrejte.

V zvyšnom mlieku rozmiešajte vanilkové pudingy, vanilkové cukry a cukor. Do zohriateho mlieka vlejte pudingovú zmes a uvarte hustý puding. Hotový puding prikryte potravinovou fóliou (priamo na povrchu) a nechajte vychladnúť.

Dokončenie:

Vychladnutý puding krátko vyšľahajte mixérom. Pridajte šľahačku a spojte do hladkého krému. Nakoniec jemne vmiešajte umyté a nakrájané jahody.

Krém rozotrite na vychladnutú krupicovú vrstvu. Podľa chuti ozdobte šľahačkou.

Tip:
Pred podávaním nechajte dezert pár hodín odležať v chladničke, aby krásne stuhol a prepojili sa chute.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*