Ingrediencie:
- 4 vajcia
- 1 pohár ( 2 dcl) cukru
- 1 pohár oleja
- 1 pohár mlieka
- 1 pohár mletých vlašských orechov
- 1 pohár polohrubej múky
- 250 g krupice
- 1 vrecko prášku do pečiva
Na sirup:
- 500 g cukru
- 6 dcl vody
Na ozdobu:
- 2 vrecká šľahačky v prášku
- mleté vlašské orechy
Postup:
Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, mlieko, mleté orechy, krupicu, múku a prášok do pečiva. Hmotu dobre prešľaháme a vložíme do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C asi 30 minút.
Počas tejto doby pripravte sirup. Vložte cukor a vodu do hrnca a priveďte do varu, necháme vrieť asi 2-3 minúty.
Ešte teplý koláč polejeme teplým sirupom a necháme vychladnúť.
Šľahačku vyšľaháme podľa návodu na obale a rozotrieme na koláč, zarovnáme a posypeme mletými orechmi.
Leave a Reply