
Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!
Karamelový cheesecake s čokoládou.
Ingrediencie:
Základ:
✿ Sušienky (na pokrytie dna plechu)
Tvarohová plnka:
✿ 500 g tvarohu
✿ 500 g mascarpone
✿ 300 g kyslej smotany (18 %)
✿ 1 pohár (250 ml) kryštálového cukru( alebo podľa chuti)
✿ 6 vajec
✿ 1 ČL vanilkovej esencie
✿ 3–4 PL pšeničnej hladkej múky
Postup:
Príprava základu:
Plech (18 × 28 cm) vyložte sušienkami. Odložte bokom.
Tvarohová plnka:
V miske spolu krátko vymiešajte tvaroh, mascarpone, kyslú smotanu a cukor do hladka. Následne po jednom za stáleho miešania pridávajte vajcia. Pridajte vanilkovú esenciu a múku, krátko premiešajte do hladkej hmoty.
Pečenie:
Hotovú zmes jemne nalejte na sušienkový základ. Plech vložte do predhriatej rúry (130 °C), na druhú priečku odspodu.
Na spodok rúry umiestnite plech s horúcou vodou (vodný kúpeľ).
Pečte 90 minút, potom rúru vypnite a nechajte koláč vychladnúť v zatvorenej rúre aspoň 3 hodiny.
Vychladnutý cheesecake polejte rozohriatym karamelom a následne roztopenou čokoládou.
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply