Jednoduchý recept na tvarohový koláč, ktorý sa vždy podarí!

Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!

Karamelový cheesecake s čokoládou.

Ingrediencie:

Základ:

✿ Sušienky (na pokrytie dna plechu)

Tvarohová  plnka:

✿ 500 g tvarohu
✿ 500 g mascarpone
✿ 300 g kyslej smotany (18 %)
✿ 1 pohár (250 ml) kryštálového cukru( alebo podľa chuti)
✿ 6 vajec
✿ 1 ČL vanilkovej esencie
✿ 3–4 PL pšeničnej hladkej  múky

Postup:

Príprava základu:

Plech (18 × 28 cm) vyložte sušienkami. Odložte bokom.

Tvarohová  plnka:

V miske spolu krátko vymiešajte tvaroh, mascarpone, kyslú smotanu a cukor do hladka. Následne po jednom za stáleho miešania pridávajte vajcia. Pridajte vanilkovú esenciu a múku, krátko premiešajte do hladkej hmoty.

Pečenie:

Hotovú zmes jemne nalejte na sušienkový základ. Plech vložte do predhriatej rúry (130 °C), na druhú priečku odspodu.
Na spodok rúry umiestnite plech s horúcou vodou (vodný kúpeľ).
Pečte 90 minút, potom rúru vypnite a nechajte koláč vychladnúť v zatvorenej rúre aspoň 3 hodiny.

Vychladnutý cheesecake polejte rozohriatym karamelom a následne roztopenou čokoládou.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*