Ingrediencie:
- 5 dcl mlieka
- 1 lyžica cukru
- 1 lyžica sušeného droždia
- 2 lyžice oleja
- 1/2 lyžičky soli
- 850 g múky
- 250g studeného masla alebo margarínu
- 100 g čokolády
- slivkový lekvár
- práškový cukor
Postup:
Do 5 dcl vlažného mlieka pridajte 1 lyžicu cukru a 1 lyžicu droždia. Necháme 5 minút postáť, potom pridáme soľ, olej a postupne múku. Vymiesime cesto a necháme vykysnúť.
Keď cesto vykysne, rozvaľkajte ho na tenký plát a posypte strúhaným studeným maslom alebo margarínom. Zvinieme do rolády a cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti.
Každú časť cesta rozvaľkáme na tenko, potrieme 3-4 lyžicami lekváru a posypeme 50 g strúhanej čokolády. Konce trochu preložíme, aby plnka nevytiekla a zrolujeme. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. To isté urobte so zvyšnými 3 časťami cesta. Záviny necháme 30 minút odležať, posypeme strúhaným maslom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C asi 25-30 minút. Upečený závin posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply