Jemná kakaová piškóta s banánovým pudingom.

Kakaový koláč s banánovým krémom.

Je ideálny ako ľahké pohostenie ku káve alebo ako elegantný koláč na oslavu

Ingrediencie:

Na piškót:

  • 4 vajcia
  • 120 g kryštálového cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 20 g kakaa
  • 1 lyžička prášku do pečiva

Na banánový pudingový krém:

  • 2 balíčky banánového pudingu v prášku
  • 700 ml mlieka
  • 3 lyžice cukru
  • 100 g zmäknutého masla

Na čokoládovú polevu:

  • 80 g horkej čokolády
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 2 banány

Postup:

Oddeľte bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Žĺtky vyšľahajte s cukrom do svetlej peny. Do žĺtkovej zmesi jemne vmiešajte sneh a následne zapracujte preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.

Cesto rovnomerne rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri 180 °C približne 12–15 minút. Po upečení nechajte úplne vychladnúť.

 Príprava banánového krému.

Puding uvarte podľa návodu z prášku, mlieka a cukru. Po uvarení nechajte vychladnúť – občas premiešajte, aby sa nevytvorila kožka. Do vychladnutého pudingu zašľahajte  vyšľahané  maslo. Miešajte, kým krém nebude hladký.

 Zostavenie zákusku.

Na vychladnutý piškót rovnomerne rozotrite  trochu banánového krému. Uložte nakrájané banány a navrch rozotrite zvyšný krém. Zarovnajte.

Čokoládová poleva.

Čokoládu s olejom rozpustite vo vodnom kúpeli.

Ozdobte čokoládovou polevou, podľa vlastnej fantázie.

Hotový zákusok nechajte chladiť v chladničke aspoň 2 hodiny, ideálne však cez noc. Chute sa lepšie prepoja a krém stuhne.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*