Jemné tvarohové rezy.

Jednoduchý, vláčny tvarohový koláč. Zvládne ho upiecť každý! Stačí len ,, nahádzať“ na plech a piecť.

Ingrediencie:

Na cesto (suchá časť):

  • 250 g pšeničná štrúdľová múka
  • 250 g kryštálový cukor
  • 10 g prášok do pečiva

Na vymastenie plechu:

  • 50 g masla

Na náplň:

  • 600 g polotučný tvaroh
  • 10 g vanilkový cukor (ideálne bourbon)
  • 50 g hrozienka
  • kôra z 1 citróna (nastrúhaná)

Tekutá zmes:

  • 250 ml mlieko (1,5 %)
  • 3 vajcia (veľkosť M)

Na vrch:

  • 50 g masla (roztopeného)

Postup:

Suché suroviny: V miske premiešajte múku, cukor a prášok do pečiva.

Príprava plechu: Plech s rozmermi cca 26 × 21 cm (výška min. 7 cm) dôkladne vymastite maslom.

Základ: Do plechu nasypte polovicu múčnej zmesi a rovnomerne rozprestrite.

Náplň: V druhej miske zmiešajte tvaroh s vanilkovým cukrom, hrozienkami a citrónovou kôrou. Túto náplň opatrne navrstvite na múčny základ – neroztláčajte, nech zostane nadýchaná.

Zvyšná múčna zmes: Posypte vrch tvarohovej vrstvy zvyškom múčnej zmesi.

Tekutá zmes: Vajcia vyšľahajte s mliekom a pomaly polejte celý koláč tak, aby sa tekutina dostala rovnomerne do všetkých vrstiev.

Maslo navrch: Na záver pokvapkajte povrch roztopeným maslom.

Pečenie: Pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 45–50 minút, kým nebude povrch zlatistý.

Tipy a odporúčania.

  • Namiesto hrozienok môžete použiť sušené brusnice alebo nasekané orechy.
  • Výborne chutí aj s trochou čerešňového džemu v tvarohovej vrstve.
  • Použite kvalitný tvaroh – najlepšie domáci alebo hrudkovitý.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*