Jemný koláč s jahodovým krémom a kokosom. Úplne sa rozplýva na jazyku!

Ingrediencie:

  • 3 stredné vajcia
  • 8 g vanilkového cukru
  • Štipka soli
  • 150 g cukru
  • 120 ml slnečnicového oleja
  • 150 g vanilkového jogurtu
  • 290 g hladkej múky
  • 15 g prášku do pečiva
  • Jahodový džem (podľa chuti)
  • Strúhaný kokos (na posypanie)

Postup:

V miske vyšľahajte vajcia s vanilkovým cukrom, štipkou soli a kryštálovým cukrom, kým zmes nebude svetlá a nadýchaná. Postupne pridajte olej a vanilkový jogurt, dobre premiešajte. Do zmesi preosejte múku spolu s práškom do pečiva a dôkladne premiešajte, aby vzniklo hladké cesto.

Predhrejte rúru na 180 °C .

Formu s rozmermi 28 x 19 cm vysteľte papierom na pečenie. Do formy nalejte polovicu cesta a rovnomerne rozotrite.

Na vrstvu cesta pridajte jahodový džem a rozotrite ho po povrchu. Potom nalejte zvyšok cesta.

Koláč pečte v predhriatej rúre  pri 180°C približne 30 minút, kým povrch nezíska zlatistú farbu. Po upečení nechajte koláč vychladnúť. Posypte ho strúhaným kokosom.

Tip:

Koláč je jemný, voňavý a ideálny ku káve alebo čaju. Skúste použiť aj iný džem podľa chuti, napríklad malinový alebo marhuľový.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*