
Lahodný, osviežujúci dezert vhodný na každú príležitosť.
Suroviny:
Piškótová rolka:
- 5 vajec
- 5 PL kryštálového cukru
- 4 PL polohrubej múky
- 1 vanilkový cukor
- na hrot noža prášku do pečiva
- štipka soli
Piškótový plát:
- 3 vajcia
- 3 PL kryštálového cukru
- 3 PL polohrubej múky
- strúhaná citrónová kôra
- na hrot noža prášku do pečiva
- štipka soli
Krém:
- 600g broskyňového jogurtu
- 2 dl smotany na šľahanie 33%
- 4 PL práškový cukor
- 20g vanilkového cukru
- 20g želatínového prášku
- 1 plechovka konzervovaných broskýň
- džem
Postup:
5 bielok vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Žĺtka zmiešame s kryštálovým cukrom a vanilkovým cukrom do peny, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec opatrne primiešame tuhý sneh. Pečieme na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 15-20 minút do ružova. Necháme mierne vychladnúť a opatrne ho zvinieme. Necháme vychladnúť. Odstránime papier na pečenie a natrieme džemom, opäť zvinieme a odložíme bokom. Závin nakrájame na asi 1 cm rolky.
Z 3 bielok a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a citrónovú kôru. Nakoniec pridáme tuhý sneh. Pečieme na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 15-20 minút do ružova. Necháme vychladnúť. Odstránime papier na pečenie.
Smotanu vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do tuha. Želatínu si pripravíme podľa návodu na obale. Do tuhej šľahačky primiešame jogurty a nakrájané broskyne. Nakoniec primiešame pripravenú želatínu a premiešame.
Do formy na pečenie dáme fóliu. Na spodok naukladáme asi na 1 cm nakrájané rolky, zalejeme ich jogurtovým krémom a zarovnáme, na vrch položíme piškótový plát. Jemne zatlačíme. Necháme cez noc stuhnúť, na druhý deň vyklopíme tak, aby bol piškótový plát na spodku. Nakrájame na kocky.
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.
Leave a Reply