Juhoslovanská kocka.

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 300g práškového cukru
  • 1 dl vody
  • 1 dl oleja
  • 300g polohrubej múky
  • 2 PL kakao
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka soli

Ešte potrebujeme:

  • 2 balíčky čoko piškóty
  • 1/2 dl mlieka
  • 1/2 dl rumu

Krém:

  • 2 balíčky vanilkový pudingový prášok
  • pol litra mlieka
  • 250g masla
  • 200g práškový cukor
  • 2,5 dl šľahačka
  • 1/2  dl vody
  • 2 lyžičky želatíny

Postup:

Bielka vyšľaháme so soľou na tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, pridáme vodu a olej, vymiešame. Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva a pridáme do žĺtkovej peny. Nakoniec opatrne pridáme tuhý sneh. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 15-20 minút. Urobíme test ihlou. Necháme vychladnúť. Upečený plát rozrežeme na poly na dva tenké pláty.

1/2 dl mlieka zmiešame s 1/2 dl rumu.

Pudingové prášky rozmiešame v troche mlieka, zvyšok mlieka dáme variť, keď začne vrieť, pridáme rozmiešaný puding a uvaríme hustú kašu. zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Maslo vymiešame s cukrom a  do peny.

Šľahačku vyšľaháme do tuha.

Želatínu zmiešame s vodou a necháme napúčať, potom mierne zohrievame, kým sa želatína rozpustí.

Vychladnutý puding zmiešame s vymiešaným maslom, dobre premiešame. Primiešame šľahačku a nakoniec rozpustenú želatínu.

Spodný plát polejeme mliekom zmiešaným s rumom, natrieme polovicu plnky s uložíme čoko piškóty. Na to natrieme druhú polovicu plnky, zahladíme a na vrch dáme druhý plát. Jemne zatlačíme a odložíme do chladničky na 2-3 hodiny stuhnúť. Posypeme práškovým cukrom.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*