Suroviny:
- 6 vajec
- 300g práškového cukru
- 1 dl vody
- 1 dl oleja
- 300g polohrubej múky
- 2 PL kakao
- 1 prášok do pečiva
- štipka soli
Ešte potrebujeme:
- 2 balíčky čoko piškóty
- 1/2 dl mlieka
- 1/2 dl rumu
Krém:
- 2 balíčky vanilkový pudingový prášok
- pol litra mlieka
- 250g masla
- 200g práškový cukor
- 2,5 dl šľahačka
- 1/2 dl vody
- 2 lyžičky želatíny
Postup:
Bielka vyšľaháme so soľou na tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, pridáme vodu a olej, vymiešame. Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva a pridáme do žĺtkovej peny. Nakoniec opatrne pridáme tuhý sneh. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 15-20 minút. Urobíme test ihlou. Necháme vychladnúť. Upečený plát rozrežeme na poly na dva tenké pláty.
1/2 dl mlieka zmiešame s 1/2 dl rumu.
Pudingové prášky rozmiešame v troche mlieka, zvyšok mlieka dáme variť, keď začne vrieť, pridáme rozmiešaný puding a uvaríme hustú kašu. zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame s cukrom a do peny.
Šľahačku vyšľaháme do tuha.
Želatínu zmiešame s vodou a necháme napúčať, potom mierne zohrievame, kým sa želatína rozpustí.
Vychladnutý puding zmiešame s vymiešaným maslom, dobre premiešame. Primiešame šľahačku a nakoniec rozpustenú želatínu.
Spodný plát polejeme mliekom zmiešaným s rumom, natrieme polovicu plnky s uložíme čoko piškóty. Na to natrieme druhú polovicu plnky, zahladíme a na vrch dáme druhý plát. Jemne zatlačíme a odložíme do chladničky na 2-3 hodiny stuhnúť. Posypeme práškovým cukrom.
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.
Leave a Reply