Kakaové rezy s pudingovým krémom.

Jednoduché  a lahodné rezy, ktoré vás nikdy nesklamú…

Ingrediencie:

Cesto:

  • 500 g hladkej múky
  • Trochu mlieka
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 100 g roztopeného masla
  • 200 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 2 polievkové lyžice kakaa

Krém 

  • 1 liter mlieka
  • 2 žĺtky
  • 2 balíčky vanilkového pudingového prášku
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • 200 g práškového cukru
  • 250 g margarínu
  • Trochu rumu

Na zvlhčenie:

  • Rumová voda (voda zmiešaná s trochou rumu)

Poleva:

  • 100 g čokolády
  • 1 polievková lyžica oleja

Postup:

V mise zmiešajte múku, sódu bikarbónu, práškový cukor, roztopené maslo, vajcia, kakao a pridajte trochu mlieka. Vypracujte hladké cesto a rozdeľte ho na 4 časti.

Každú časť vyvaľkajte na plát a upečte na opačnej strane vymastenej a pomúčenej formy pri teplote 180 °C približne 9–10 minút.

Zmiešajte mlieko, žĺtky, pudingový prášok a múku. Za stáleho miešania uvarte do hustoty a nechajte vychladnúť.

Margarín a práškový cukor vyšľahajte do peny. Pridajte rum a premiešajte. Do vychladnutého pudingového krému postupne primiešajte maslový krém, až vznikne hladká hmota.

Krém rozdeľte na tri časti.

Jednotlivé upečené pláty jemne postriekajte rumovou vodou, aby zmäkli, a potom natrite krémom. Skladajte pláty na seba.

Čokoládu roztopte s olejom vo vodnom kúpeli a rozotrite na vrch koláča.( Alternatívne môžete vrch posypať práškovým cukrom.)

Koláč nechajte odležať aspoň niekoľko hodín, ideálne cez noc, aby sa chute spojili a pláty zmäkli. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*