Ingrediencie:
Korpus:
- 4 žĺtky
- 200 g cukru
- 2 dl vody
- 1,5 dl oleja
- 200 gramov múky
- 1/2 vrecka prášku do pečiva
- 4 lyžice kakaa
- 4 bielka
Z bielok vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej a vodu, premiešame. Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva, a postupne primiešame do žĺtkovej zmesi. Nakoniec primiešame tuhý sneh. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 30 minút. Plát necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie. Vychladnutý plát rozrežeme na polovice, na dva tenké platy.
Náplň:
- 4-5 lyžíc marhuľového džemu
- 2 dl kyslej smotany
Na spodok položíme jeden plát, natrieme marhuľovým džemom, na to natriem kyslú smotanu a položíme druhý plát. Vrch koláča tenko natrieme marhuľovým džemom.
Poleva:
- tmavej čokolády
- 1 polievková lyžica oleja
- 1 lyžica mlieka
Tmavú čokoládu, olej a mlieko rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vymiešame do leskla. Polejeme vrch koláča a necháme stuhnúť. Dobrú chuť!
Leave a Reply