Kamarátka ma naučila recept na výbornú bravčovú panenku v lístkovom ceste!

Nás obľúbený recept na bravčovú panenku!

Na konci nájdete priložený videorecept, podľa ktorého môžete postupovať!

Ingrediencie:

Marináda na mäso:

  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1 lyžička koriandra
  • 1 lyžička rozmarínu
  • 900 g bravčovej panenky

Zmiešame soľ, čierne korenie, cesnakový prášok, koriander, rozmarín. V zmesi korenia obalíme bravčovú panenku. Panenku zabalíme do fólie a odložíme do chladničky na asi 1 hodinu.

Na prípravu cibuľky a cesnaku:

  • 2 cibule, nakrájane na pásiky
  • 3 strúčiky nakrájame na drobno
  • Olej na vyprážanie

Na panvicu dáme olej, opražíme cibuľu a cesnak.

 Na rolku:

  • 400 g lístkového cesta
  • 200 g slaniny ( plátky)
  • 100 g syra
  • 1 žĺtok
  • 1 polievková lyžica mlieka
  • sezam na posypanie
  • olej

Panenku opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Z každej strany asi 3-4 minúty.

Lístkové cesto rozložíme a vyvaľkáme na hrúbku asi 2-3 mm. Na lístkové cesto rozložíme plátky slaniny. Na stred plátkov slaniny  položíme opečenú panenku. Na panenku navrstvíme opraženú cibuľu a strúhaný syr. konce plátkov slaniny preložíme cez panenku, a obalíme lístkovým cestom, spoje cesta dobre zatlačíme, aby nám nevytiekla šťava z panenky.

Obalenú panenku preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie spojom na spodok. Potrieme žĺtkom rozšľahaným v lyžici mlieka a posypeme sezamom.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 40-55 minút.

Na zeleninovú prílohu:

  • 1 nakrájaná mrkva
  • 2 nakrájané zemiaky
  • 1 nakrájaná cuketa
  • 1 nakrájaná cibuľa
  • 1 nakrájaná červená paprika
  • 2 nakrájané paradajky
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička papriky
  • 1 lyžička cukru
  • čierne korenie podľa chuti
  • 100 ml paradajkovej pasty
  • 150 ml vody( 100 ml na zeleninu a 50 ml omáčku)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • kôpor na posypanie

Na panvici rozohrejeme olej, pridáme mrkvu orestujeme, pridáme nakrájané zemiaky, premiešame , pridáme nakrájanú cuketu, premiešame a podlejeme 100 ml vody, premiešame.

Na druhej panvici opražíme cibuľu, pridáme nakrájanú červenú papriku, a nakrájané paradajky, osolíme, pridáme mletú papriku a cukor a čierne korenie, premiešame, chvíľku orestujeme. Pridáme paradajkovú pastu, premiešame. Pridáme roztlačené dva strúčiky cesnaku. Podlejeme 50 ml vody, premiešame a dusíme do mäkka.

Paradajkovú zmes pridáme k orestovanej zelenine. Premiešame a dusíme asi 10 minút, kým zelenina zmäkne.

Upečenú rolku nakrájame na plátky, podávame s dusenou zeleninou a posypeme najemno nakrájaným kôprom. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*