Karamelovo-kávová fantázia! Veľmi jednoduchý koláčik vhodný na každú príležitosť…

Rýchly a veľmi jednoduchý koláčik, ktorý vôbec nie je presladený! 👌

Veríme, že vaše chuťové poháriky si prídu na svoje s týmto dokonalým dezertom! Je veľmi rýchly a jednoduchý, vyzerá krásne, nie je presladený a všetci milovníci krémov si prídu na svoje.

Je to jednoduchý a rýchly koláč na tenkej kakaovej piškóte s karamelovým pudingom a kávovou penou. Koláč  vyzerá krásne, nie je presladený, je veľmi lahodný – ideálny na každú príležitosť.

Ingrediencie:

Cesto:

  • 4 vajcia
  •  štipka soli
  •  1/2 šálky cukru
  • 1/2 šálky pšeničnej polohrubej  múky (250 ml šálka)
  • 1 polievková lyžica kakaa
  • 1,5 lyžičky prášku do pečiva

Pudingová hmota:

  • 750 ml mlieka
  • 200 g masla alebo margarínu
  • vanilkový cukru
  • 2 karamelové  pudingy ( každý po 40 g)
  • 0,5 šálky cukru

Kávová pena

  •  2 polievkové lyžice instantnej kávy
  • 1/3 šálky horúcej vody ( nie vriacej)
  • 2 polievkové lyžice želatíny
  •  500 ml smotany 30%
  • 0,5 šálky práškového cukru

Ešte budeme potrebovať:

  • jednu tabuľku ľubovoľnej čokolády ( postrúhame  a posypeme na vrch koláča)

Postup:

Cesto:

Bielka vyšľaháme so štipkou soli do peny, postupne pri šľaháme cukor a šľaháme do leskla. Po jednom pri šľaháme žĺtka.  Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva, preosejeme do vyšľahanej vajíčkovej zmesi a opatrne premiešame.

Pečieme na plechu na papieri na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°c asi 15-20 minút. Piškótu necháme vychladnúť.

Pudingová hmota:

Do hrnca dáme 750 ml mlieka, pol šálky cukru a vanilkový cukor, vymiešame do hladka, preložíme na sporák a za stáleho miešania zahrievame, keď začne puding hustnúť, pridáme maslo, stále miešame kým sa maslo rozpustí, za stáleho miešania varíme do hustá.

Ešte horúci puding navrstvíme na vychladnutú piškótu a zarovnáme. Necháme dobre vychladnúť.

Kávová pena:

Instantnú kávu zmiešame zo želatínou, zalejeme horúcou vodou, vymiešame do hladka a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom na tuhú šľahačku. Teraz za stáleho šľahania primiešame kávovú zmes. Vyšľaháme.

Vyšľahanú penu rozotrieme na vychladnutú pudingovú hmotu, zarovnáme, Necháme stuhnúť.

Vrch posypeme strúhanou čokoládou. Dobrú chuť!

Tu si môžete pozrieť, ako sa to robí:

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*