Rýchly, jednoduchý a lacný recept.
Suroviny:
Kakaový plát:
- 5 vajec
- štipka soli
- 3 polievkové lyžice vody
- 2 lyžice nesladeného kakaového prášku
- 8 lyžíc múky
- 8 lyžíc hnedého cukru
Krém:
- 3 dl smotany na šľahanie
- 2 lyžice kakaa
- 1 čajová lyžička instantnej kávy v prášku
- 2 polievkové lyžice cukru
- 5 lyžíc mlieka
- 2 vrecúška smetafix
Na dekoráciu:
– 2 dl smotany na šľahanie
– 10 dkg strúhanej čokolády
Postup:
Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme múku a kakaový prášok a instantnú kávu, vymiešame a pridáme vodu, nakoniec opatrne pridáme tuhý sneh. Pečieme na plechu na papieri na pečenie pri 180°C asi 30 minút. Necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.
Kakaový prášok, instantnú kávu a cukor vymiešame s mliekom, potom vymiešame smotanu a smetafix na tuhú šľahačku a zmiešame s kakaovou zmesou, výsledkom je kakaová pena.
Na spodok dáme vychladnutý kakaový plát, navrstvíme naň kakaový krém a zarovnáme.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha, a navrstvíme na kakaový krém. Vrch posypeme strúhanou čokoládou. Dobrú chuť!
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply