KÁVOVÝ BOZK – koláč, ktorý si okamžite zamilujete.

Ingrediencie:

Piškóta:

  • 150 gramov masla alebo margarínu
  • 150 gramov cukru
  • 4 vajcia
  • 30 gramov kakaa
  • 200 gramov múky
  • 250 ml mlieka
  • 1 vrecko prášku do pečiva

Krém:

  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 200 gramov mliečnej čokolády
  • 2 čajové lyžičky instantnej kávy

Na poliatie:

  • 150 ml uvarenej čiernej kávy

Postup:

Smotanu na šľahanie zohrejte a rozpustite v nej čokoládu a instantnú kávu, vymiešame do hladka  a odložíme do chladničky na 3-4 hodiny vychladnúť.

Maslo alebo margarín izbovej teploty  dobre vymiešame s cukrom, potom po jednom pridajte  vajcia  a postupne pridávame všetky ostatné suroviny, dobre vymiešame. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi pol hodiny.

Upečenú piškótu  polejeme uvarenou čiernou kávou. Necháme vychladnúť.

Vychladenú čokoládovú šľahačku dobre vyšľaháme do tuha. A navrstvíme na vychladnutý koláč. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*