Keby ľudstvo vedelo, aká je jej liečivá sila, nepestovali by nič iné ako TOTO!

Maria Treben objavila niečo úžasné. Táto rastlina je v záhrade každého a všetky jej časti možno konzumovať a používať v prírodnej medicíne: tiež jej korene, stonky, listy, kvety a semená.

Vo svojej knihe Zdravie z Božej lekárne napísala, že od tej doby, čo objavila liečivú silu žihľavy, konzumovala túto rastlinu každý deň.

Žihľava sa objavuje dvakrát ročne: na jar a na jeseň.

Môžete vypiť 2-3 šálky žihľavy denne: prvú ráno, asi pol hodiny pred raňajkami a neskôr počas dňa ďalšie 1-2 šálky.

Terapeutka hovorí, že ak budete čaj piť po malých dúškoch, liečebný účinok bude ešte výraznejší.

„Po každom takomto nápoji sa cítim neporovnateľne lepšie a zakaždým mám pocit, že dokážem dosiahnuť trikrát toľko, ako obvykle.“ píše Maria Treben.

Žihľava môže okrem svojich tonizujúcich a energizujúcich účinkov pomôcť aj pri prevencii mnohých chorôb.

„Moja rodina a ja už roky neberieme žiadne lieky a cítime sa odolne a mladistvo.“ povedala Maria Treben.

V prípade vážnejších ochorení by mala žihľavová kura pokračovať niekoľko týždňov.

Žihľava blahodárne pôsobí:

  • ochorenie pečene, žlče a sleziny;
  • slezinný nádor;
  • katarálne ochorenie žalúdka a dýchacích ciest;
  • žalúdočné kŕče;
  • v prípade žalúdočného alebo črevného vredu;
  • pľúcne ochorenie;
  • choroby krvi a krv tvoriaceho systému;
  • leukémie;

Žihľavovú kúru sa odporúča si spraviť 2 krát do roka, na jar a na jeseň. 3 týždne vkuse pite žihľavový čaj, denne 3 šálky. Pomáha predchádzať nachladnutiu, vírusovým a bakteriálnym infekciám a je účinný aj proti alergiám (ako je alergická nádcha alebo tiež známa ako senná nádcha).

Žihľava účinne čistí krv a pokožku. Pomáha zbaviť sa ekzémov a bolesti hlavy. Súčasne predchádza bolestiam kĺbov a reumy.

Vďaka vysokému obsahu železa v žihľavovom čaji zvyšuje hladinu hemoglobínu v krvi, takže môže byť účinná tiež v prípade únavy, slabosti, a vyčerpania.

Podľa Marie Treben sa žihľava musí variť len asi 30 sekúnd, ale v žiadnom prípade by nemala byť varená dlhšie. Rastlina si tak zachováva svoje cenné aktívne zložky.

Zdieľajte tento článok so svojimi priateľmi na Facebooku!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*