Recept na toto kysnuté cesto je jednoduchý, môžete ho naplniť tvarohom, džemom, čokoládovým alebo lieskovo orieškovým krémom, podľa chuti. Cesto je veľmi jemné mäkké a drobivé, dokonca aj na druhý deň sú veľmi lahodné, takže ich môžete upiecť aj deň vopred.
Prísady:
- 800 g hladkej múky,
- 50 g kvasiniek,
- 4 lyžice cukru,
- 1 kávovú lyžičku soli,
- 2 dcl oleja,
- 2 dcl mlieka na kvások
- 1,5 -2 dcl mlieka na miesenie.
Príprava:
Najskôr si pripravíme kvások z 2 dcl vlažného mlieka a 50g kvasiniek a trochu cukru, necháme odstať asi 20 minút.
Múku zmiešame so zvyšným cukrom a soľou, primiešame kvások a olej a postupne pridáme aj zvyšné mlieko, Cesto dobre vymiesime tak, aby sa nelepilo. Cesto odložíme na teplé miesto a necháme vykysnúť. Keď cesto zdvojnásobí svoj objem Rozvaľkáme ho na hrúbku asi 1 cm, nakrájame na kocky, naplníme napríklad tvarohom, urobíme buchty a uložíme ich na plech na papier na pečenie. Vymastíme ich olejom a necháme vykysnúť asi 20 minút. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Upečené buchty ešte teplé posypeme práškovým cukrom.
Ak vás tento recept zaujal, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply