
Ingrediencie:
Na piškótové cesto:
✿ 5 vajec
✿ 150 g kryštálového cukru
✿ 1 balíček vanilkového cukru
✿ 80 g hladkej múky
✿ 30 g kukuričného škrobu
✿ 40 g kakaového prášku
Na krém:
✿ 250 g mascarpone
✿ 150 ml smotany na šľahanie (min. 30 %)
✿ 90 g práškového cukru
✿ 1 balíček vanilkového cukru
Na sirup:
✿ 200 ml vody
✿ 150 g cukru
✿ 1 lyžička vanilkovej esencie alebo pasty
Na polevu:
✿ 200 g horkej čokolády
✿ 300 g lieskovo orieškového krému (napr. Nutella)
✿ 50 g rastlinného oleja (napr. slnečnicového)
Postup:
Piškótové cesto:
Rúru predhrejte na 180 °C.
Vajcia vyšľahajte s cukrom a vanilkovým cukrom do svetlej a nadýchanej peny. V druhej miske zmiešajte múku, škrob a kakao.
Suché ingrediencie po častiach zľahka vmiešajte do vaječnej zmesi. Cesto nalejte do vymastenej a papierom na pečenie vystlanej tortovej formy (Ø 22 – 24 cm).
Pečte 20 – 25 minút. Po upečení nechajte úplne vychladnúť.
Krém:
Mascarpone, smotanu, práškový cukor a vanilkový cukor vyšľahajte do hladkého, pevného krému. Krém odložte do chladničky.
Sirup:
Vodu, cukor a vanilku priveďte v hrnci do varu. Miešajte, kým sa cukor nerozpustí. Nechajte vychladnúť.
Poleva:
Čokoládu a lieskovo orieškový krém roztopte vo vodnom kúpeli. Po rozpustení primiešajte olej. Poleva by mala byť hladká a lesklá.
Zostavenie torty:
Vychladnutú piškótu rozrežte vodorovne na dve polovice. Obe časti pokvapkajte sirupom. Spodný plát potrite krémom a prikryte druhým plátom. Povrch torty polejte pripravenou polevou a rozotrite dohladka.
Tortu dajte do chladničky na niekoľko hodín, ideálne cez noc. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply