
Chutia ako u babičky.
Ingrediencie:
- 500 g tvaroh
- 3 vajcia
- 2 dl krupice
- štipka soli
- 100 g strúhanka
- 2 PL oleja
- 50 g práškový cukor
- 2 dl kyslá smotana
Postup:
Tvaroh roztlačte vidličkou, potom ho premiešajte s vajcami, krupicou a soľou, prikryte a vložte do chladničky na 3-4 hodiny, aby krupica napučala.
V hrnci priveďte vodu do varu, pridajte asi 1 lyžičku soli.
Z tvarohovej hmoty vytvarujte mokrými rukami malé knedličky, ktoré vložíme do osolenej vody a varíme asi 5 minút. Precedíme a odstavíme.
Strúhanku opražíme na oleji do zlatista a scedené halušky v nej obalíme. Podávame posypané práškovým cukrom a poliate kyslou smotanou. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply