Kokosové guľky s jahodami – jednoduchý dezert na leto.

Sladké, krémové a plné chuti . Tieto nepečené guľky sú dokonalou letnou sladkosťou! Skvelé ako svieži dezert počas horúcich dní.

Ingrediencie:

Na guľky:

  • 125 g mascarpone
  • 40 g kryštálového cukru
  • 80 g kokosovej múčky (asi 3/4 šálky)
  • 8 g vanilkového cukru (2 čajové lyžičky)
  • 125 g jahôd 🍓

Na obalenie:

  • 125 g kokosovej múčky 🥥

Postup:

1. Príprava kokosovej zmesi:

Vo väčšej miske zmiešajte mascarpone, cukor a vanilkový cukor. Pridajte kokosovú múčku a dobre premiešajte, kým nevznikne hustá, kompaktná zmes.

2. Príprava jahôd:

Jahody umyte a odstráňte stopky. Väčšie jahody prekrojte na polovicu.

3. Tvarovanie guľôčok:

Zoberte lyžicu kokosovej zmesi a vytvarujte menšiu guľôčku. Prstom v nej vytvorte jamku a vložte jahodu. Kokosovú zmes uzatvorte okolo jahody a vytvarujte guľku.

Každú guľku obalte v kokosovej múčke, aby bola celá pokrytá. Hotové guľky vložte do chladničky aspoň na 1 hodinu, aby stuhli.

Podávajte vychladené priamo z chladničky.

Tipy:

  •  Namiesto jahôd môžete použiť maliny alebo kúsky ananásu.
  •  Pre intenzívnejšiu arómu pridajte pár kvapiek kokosového extraktu do mascarpone zmesi.

Dobrú chuť! 🍓🥥

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*