Kokosové ježe – šťavnaté a jemné! Keď raz vyskúšate tento recept, inak ich už robiť nebudete…

Ingrediencie:

Korpus:

  • 3 veľké vajcia
  • 1 a pol hrnčeka  cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1  biely jogurt ( asi 2 dl)

Na namáčanie:

  • 200 g čokolády na varenie
  • 1 a pol dcl mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 2-3 lyžice práškového cukru
  • 50 g masla
  • 1 balíček kokosu

Postup:

Vajcia, vanilkový cukor a cukor vymiešame  dobre do peny. Pridáme  olej, premiešame,   potom pridáme preosiatu múku s polovicou prášku do pečiva, na záver pridáme jogurt a opäť jemne premiešame.
Zmes vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme  vo vyhriatej rúre do zlatista pri 18o °C.

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme vanilkový cukor, práškový cukor, maslo a mlieko. Vymiešame do hladka.
Upečený vychladnutý plát nakrájame na kocky. Každú kocku namáčame  v čokoládovej zmesi, potom  obalíme v kokose, nechajte dobre vychladnúť. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho aj s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*