Kokosové ježe z medového cesta! Inak ich už nepečieme…
Prísady:
Cesto:
- 250 g cukru
- 2 vajcia
- 3 lyžice tekutého medu
- 50 g rozpusteného masla
- 250 g hladkej múky
- pol balíčka prášku do pečiva
- 1,5 dl mlieka
Na polevu:
- 250 g masla
- 200 g cukru
- 3 lyžice kakao
- 1,5 dl mlieko
- 1 PL rum
Ešte budeme potrebovať:
- 150 g strúhaného kokosu
Postup:
Cukor, vajcia, med a maslo miešajte do peny, potom pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec po troche pridáme mlieko. Hotové cesto vylejeme na plech na papier na pečenie.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C do ružová, urobíme si test ihlou. Upečený koláč necháme dobre vychladnúť a nakrájame ho na úhľadné kocky.
Všetky ingrediencie na polevu dáme do misy, zahrievame vo vodnom kúpeli a miešame do hladka, poleva musí pekne tiecť. Hotové kocky namáčame zo všetkých strán do polevy a obaľujeme v strúhanom kokose. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply