Kokosové ježe z medového piškótového cesta! Neodolá im nikto…

Prísady:

Cesto:

  • 250 g cukru
  • 2 vajcia
  • 3 lyžice tekutého medu
  • 50 g rozpusteného masla
  • 250 g hladkej múky
  • pol balíčka prášku do pečiva
  • 1,5 dl mlieka

Na polevu:

  • 250  g masla
  • 200 g cukru
  • 3 lyžice kakao
  • 1,5 dl mlieko
  • 1 PL rum

Ešte budeme potrebovať:

  • 150 g strúhaného kokosu

Postup:

Cukor, vajcia, med a maslo miešajte do peny, potom pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec po troche pridáme mlieko. Hotové cesto vylejeme na plech na papier na pečenie.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri  180°C  do ružová, urobíme si test ihlou. Upečený koláč necháme  dobre vychladnúť a nakrájame ho na úhľadné kocky.

Všetky ingrediencie na polevu dáme do misy, zahrievame vo vodnom kúpeli a miešame do hladka, poleva musí pekne tiecť. Hotové kocky namáčame zo všetkých strán  do polevy  a obaľujeme v strúhanom kokose. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil zdieľajte ho s priateľmi!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*