Ingrediencie:
- 2 bielka
- 100 g práškového cukru
- 100 g masla
- 100 g najemno strúhaného kokosu
- 150 g polohrubej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- štipka soli
Ešte potrebujeme:
- 50-70 g kokosu na obaľovanie
Čokoládová ganache.
- 100 g tmavej čokolády
- 200 m smotany na šľahanie
Postup:
Zmäknuté maslo izbovej teploty vymiešame s polovicou práškového cukru. Pridajte kokos, potom prášok do pečiva a múku.
V inej miske vyšľaháme bielka so štipkou soli na tuhý sneh, potom pridáme zvyšný práškový cukor a vyšľaháme dotuha.
Ku kokosovej zmesi vareškou pridáme sneh z bielkov a jemne premiešame.
Misku prikryte plastovou fóliou a vložte na 30 minút do chladničky.
Rúru predhrejeme na 150 stupňov Celzia. Plech prikryjeme papierom na pečenie.
Z cesta tvarujeme malé guľky, ktoré obalíme v kokose a poukladáme na pripravený plech.
Pečieme 20-25 minút, pozor, neprepečieme, koláčiky by mali byť svetlé alebo jemne zlatisté. Upečené koláčiky odložíme na studené a tmavé miesto na asi dva dni. Pekne zmäknú.
Tmavú čokoládu a smotanu jemne zahrievame a miešame, kým sa čokoláda rozpustí. ( Nesmie vrieť) Vymiešame do hladka, necháme vychladnúť. Ganache môžeme použiť ako polevu, alebo necháme dobre vychladnúť a vyšľaháme na krém.
Upečené pusinky môžeme spájať čokoládovou ganache, alebo len spodok pusinky namočiť do čokoládovej polevy, alebo ich jednoducho nechať čisté. Dobrú chuť!
Leave a Reply