Kokosové pusinky… Jednoduché, rýchle a mäkkučké!

Ingrediencie:

  • 2 bielka
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g masla
  • 100 g najemno strúhaného kokosu
  • 150 g polohrubej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • štipka soli

Ešte potrebujeme:

  • 50-70 g kokosu na obaľovanie

Čokoládová ganache.

  • 100 g tmavej čokolády
  • 200 m smotany na šľahanie

Postup:

Zmäknuté maslo izbovej teploty vymiešame s polovicou práškového cukru. Pridajte kokos, potom prášok do pečiva a múku.

V inej miske vyšľaháme bielka so štipkou soli na tuhý sneh, potom pridáme zvyšný práškový cukor a vyšľaháme dotuha.

Ku kokosovej zmesi vareškou pridáme sneh z bielkov a jemne premiešame.

Misku prikryte plastovou fóliou a vložte na 30 minút do chladničky.

Rúru predhrejeme na 150 stupňov Celzia. Plech prikryjeme papierom na pečenie.

Z cesta tvarujeme malé guľky, ktoré obalíme v kokose a poukladáme na pripravený plech.

Pečieme 20-25 minút, pozor, neprepečieme, koláčiky by mali byť svetlé alebo jemne zlatisté. Upečené koláčiky odložíme na studené a tmavé miesto na asi dva dni. Pekne zmäknú.

Tmavú čokoládu a smotanu jemne zahrievame a miešame, kým sa čokoláda rozpustí. ( Nesmie vrieť) Vymiešame do hladka, necháme vychladnúť. Ganache môžeme použiť ako polevu, alebo necháme dobre vychladnúť a vyšľaháme na krém.

Upečené pusinky môžeme spájať čokoládovou ganache, alebo len spodok pusinky namočiť do čokoládovej polevy, alebo ich  jednoducho nechať čisté.  Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*