Potrebujeme:
- 2 bielka z väčších vajec
- 7 zarovnaných lyžíc práškového cukru
- 12 plných lyžíc kokosu
Postup:
Bielka trochu vyšľaháme, kým sa nespenia, pridáme preosiaty práškový cukor a opäť vyšľaháme, aby sme získali pastu. Potom pridáme kokos a premiešam.
Presné množstvo kokosu závisí od veľkosti bielkov a kokosu. Zväčša hustá hmota musí byť kompaktná, ale stále vlhká, aby sa z nej robili guľôčky.
Medzi dlaňami vytvorte guľky (moje asi 8-10 g) a položte ich na papier na pečenie. Pečieme 20 minút pri 170 C.
Mali by byť zvonka chrumkavé a vnútri šťavnaté a mäkké.
P.S.: A nabudúce dám menej cukru, mám rada menej sladké koláčiky 🙂
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply