Kokosovo-jahodový zákusok.

Tento osviežujúci kokosovo-jahodový zákusok je ideálny letný dezert, ktorý očarí svojou jemnosťou a sviežou chuťou. Pripravuje sa jednoducho a vďaka kombinácii piškóty, krému a čerstvých jahôd poteší každého maškrtníka.

Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!

Ingrediencie:

Piškóta:

  • 100 g kokosových lupienkov
  • 50 g kukuričného škrobu
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 3 vajcia
  • štipka soli
  • 130 g cukru
  • 2 lyžice horúcej vody

Plnka a ozdoba:

  • 400 g jahôd (časť nakrájaná na polovice)
  • jahodový džem
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 60 g kyslej smotany
  • kokosové lupienky na posypanie

Postup:

Príprava piškóty:

V miske zmiešajte kokosové lupienky, kukuričný škrob a prášok do pečiva.

V inej miske vyšľahajte vajcia so štipkou soli a cukrom do peny. Pridajte horúcu vodu a premiešajte. Nakoniec zľahka vmiešajte suché ingrediencie.

Cesto nalejte do formy s rozmermi približne 20 × 30 cm vystlanej papierom na pečenie.

Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 15 minút.

Po upečení orežte okraje piškóty, ak sú príliš tvrdé alebo nerovné.

Príprava plnky a zostavenie:

Vychladnutý korpus natrite jahodovým džemom, na vrch  poukladajte polovice jahôd.

Vyšľahajte smotanu na šľahanie a zľahka do nej vmiešajte kyslú smotanu. Krém natrite na piškótu s džemom a uhlaďte.

Dokončenie:

Povrch posypte kokosovými lupienkami. Koláč dajte chladiť do chladničky minimálne na 2 hodiny.

Tipy:

  • Pre výraznejšiu chuť môžete do krému pridať vanilkový extrakt.
  • Namiesto jahodového džemu možno použiť malinový alebo marhuľový.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*