Koláč, ktorý prekonal Charlotte! Po upečení sa cesto zmení na krém.

Veľmi chutný a jemný koláč s úžasným krémom.

Zloženie:

  • múka – 70 g
  • vajcia – 2 kusy
  • cukor – 50 g
  • mlieko – 100 ml
  • maslo – 25 g
  • prášok do pečiva – 2 čajové lyžičky
  • jablká – 800 g

Postup:

Vajcia vyšľahajte do peny a potom pridajte cukor, šľahajte, kým nie sú biele a nadýchané.

Jablká ošúpeme, zbavíme jadierok, nakrájame na tenké plátky a zalejeme citrónovou šťavou.

Do vaječnej zmesi pridajte mlieko, preosiatu múku, soľ, rozpustené maslo a prášok do pečiva a dobre vypracujte cesto.

Plátky jabĺk zmiešajte s cestom a všetko dobre premiešajte.

Formu na pečenie vyložíme pergamenom alebo použijeme silikónovú formu a cesto potrieme jablkami, urovnáme. Posypte cukrom a škoricou podľa chuti a posypte kúskami masla.

Predhrejte rúru na 180 stupňov a pečte 35 minút, skontrolujte si rúru.

DOBRÚ CHUŤ 🙂

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*