Suroviny:
Tmavé cesto:
- 6 vajec
- 200 g práškový cukor
- 50 g kakaa,
- 70 g mletých orechov
Krém:
- 500 ml mlieka
- 1 a pol vrecka vanilkového pudingového prášku
- 3 lyžice cukru
- 70 g masla
- 250 g jemného tvarohu
Ešte budeme potrebovať:
- 1 lístkové cesto (500 g)
- trochu rozpustenej čokolády
- hrsť nasekaných orechov
Postup:
Lístkové cesto nakrájajte na 2 diely, jednu časť rozvaľkajte, rozdeľte na tri rovnaké prúžky, prepichnite vidličkou a pečte na plechu vystlanom papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 200 ° C.
Tmavé cesto:
Z vaječných bielkov a časti cukru vyšľaháme sneh. Vaječné žĺtky vyšľaháme so zvyškom cukru a kakaom, primiešame orechy a zľahka zamiešame sneh. Druhú časť lístkového cesta rozvaľkáme a preložíme na rovnako veľký plech, vytlačíme okraje vysoké asi 1 cm. Tmavé cesto natrieme na lístkové cesto a pečieme pri teplote 180 ° C.
Krém:
Puding uvaríme, maslo rozpustíme v teplom pudingu, ochladíme, zamiešame tvaroh a vyšľaháme smotanu. Krém natrieme na ochladené tmavé telo. Vychladnuté 3 dlhé prúžky z lístkového cesta, uložte na krém, zľahka zatlačte, každý prúžok polejte čokoládou a posypte nasekanými orechmi. Nakrájajte na jednotlivé kúsky až na druhý deň, keď rezy dobre vychladnú a lístkové cesto zmäkne.
Leave a Reply