Kráľovské rezy z lístkového cesta – obľúbený koláč našej rodiny.

Suroviny:

Tmavé cesto:

  • 6 vajec
  • 200 g práškový cukor
  • 50 g kakaa,
  • 70 g mletých orechov

Krém:

  • 500 ml mlieka
  • 1 a pol vrecka vanilkového pudingového prášku
  • 3 lyžice cukru
  • 70 g masla
  • 250 g jemného tvarohu

Ešte budeme potrebovať:

  • 1 lístkové cesto (500 g)
  • trochu rozpustenej čokolády
  • hrsť nasekaných orechov

Postup:

Lístkové cesto nakrájajte na 2 diely, jednu časť rozvaľkajte, rozdeľte na tri rovnaké prúžky, prepichnite vidličkou a pečte na plechu vystlanom  papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 200 ° C.
Tmavé cesto:
Z vaječných bielkov a časti cukru vyšľaháme sneh. Vaječné žĺtky vyšľaháme so zvyškom cukru a kakaom, primiešame orechy a zľahka zamiešame sneh. Druhú časť lístkového cesta rozvaľkáme a preložíme na rovnako veľký plech, vytlačíme okraje vysoké asi 1 cm. Tmavé cesto natrieme na lístkové cesto a pečieme pri teplote 180 ° C.
Krém:
Puding uvaríme, maslo rozpustíme v teplom pudingu, ochladíme, zamiešame tvaroh a vyšľaháme smotanu. Krém natrieme na ochladené tmavé telo. Vychladnuté 3 dlhé prúžky z lístkového cesta, uložte  na krém, zľahka zatlačte, každý prúžok polejte čokoládou a posypte nasekanými orechmi. Nakrájajte na jednotlivé kúsky až na druhý deň, keď rezy dobre vychladnú a lístkové cesto zmäkne.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*