Ingrediencie
Na plnku:
- 4 jablká
- 50 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 polievková lyžica škorice
- 4 polievkové lyžice mletých lieskových orechov
- 40 g nasekaných lieskových orechov
- 40 g vlašských orechov
Jablká očistíme a nastrúhame na hrubo. Pridáme cukor, vanilkový cukor, škoricu, mleté lieskové orechy, nasekané lieskové orechy a mleté vlašské orechy. Premiešame. Na panvici udusíme do mäkka. Necháme vychladnúť.
Na cesto:
- 250 g mäkkého masla
- 100 g práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 žĺtok
- 2 polievkové lyžice jogurtu
- ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva
- Približne 500 g hladkej múky
Maslo zmiešame so žĺtkom, pridáme vanilkový a práškový cukor a jogurt, vymiešame do hladka. Postupne pridáme muku a prášok do pečiva. Vymiesime hladké, nelepivé cesto.
Cesto rozdelíme na asi šesť rovnakých časti. Každú časť vyformujme do guličky. Zoberieme jednu guličku cesta a rozvaľkáme ju na kruh s hrúbkou asi 2-3 mm. Kruh rozkrojíme na 8 trojuholníkov. Na každý trojuholník dáme kúsok jablkovej náplne a zrolujeme. Takto postupujeme zo všetkými guličkami.
Jablkové koláčiky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170°C asi 30 minút. Upečené koláčiky posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply