Krehké jablkové koláčiky – od najlepšej kuchárky, mojej babičky!

Ingrediencie

Na plnku:

  • 4 jablká
  • 50 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 polievková lyžica škorice
  • 4 polievkové lyžice mletých lieskových orechov
  • 40 g nasekaných lieskových orechov
  • 40 g vlašských orechov

Jablká očistíme a nastrúhame na hrubo. Pridáme cukor, vanilkový cukor, škoricu, mleté lieskové orechy, nasekané lieskové orechy a mleté vlašské orechy. Premiešame. Na panvici udusíme do mäkka. Necháme vychladnúť.

Na cesto:

  • 250 g mäkkého masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 žĺtok
  • 2 polievkové lyžice jogurtu
  • ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • Približne 500 g  hladkej múky

Maslo zmiešame so žĺtkom, pridáme vanilkový a práškový cukor a jogurt, vymiešame do hladka. Postupne pridáme muku a prášok do pečiva. Vymiesime hladké, nelepivé cesto.

Cesto rozdelíme na asi šesť rovnakých časti. Každú časť vyformujme do guličky. Zoberieme jednu guličku cesta a rozvaľkáme ju na kruh s hrúbkou asi 2-3 mm. Kruh rozkrojíme na 8 trojuholníkov. Na každý trojuholník dáme kúsok jablkovej náplne a zrolujeme. Takto postupujeme zo všetkými guličkami.

Jablkové koláčiky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170°C asi 30 minút. Upečené koláčiky posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*