Na tento koláč toho nepotrebuješ veľa – len trochu dobrej vôle a lásky k vareniu. Príprava je jednoduchá a využíva ingrediencie, ktoré väčšinou nájdeš doma. Musíš tento recept skúsiť. Každý, kto ho vyskúšal, je nadšený.
Na konci nájdete priložený videorecept, podľa ktorého môžete postupovať.
Ingrediencie:
Korpus:
- 2 vajcia
- 1 vanilkový cukor
- 3 lyžice cukru
- 3 lyžice oleja
- 3 lyžice mlieka
- 3 lyžice polohrubej múky
- 1 lyžica kakaa
- prášok do pečiva
Vajcia vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny, pridáme olej a mlieko, premiešame. Nakoniec primiešame múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi dobu 15 minút. Necháme vychladnúť.
Plnka:
- 500 ml smotany na šľahanie 33%
- 300 ml kyslej smotany
- 3 lyžice práškového cukru
- 2 šálky drvených sušienok (napr. Plasma, maslové…)
- 2 balenia práškovej šľahačky
- 200 ml studeného mlieka
- 3-4 lyžice mlieka na poliatie korpusu
500 ml smotany vyšľaháme na tuhú šľahačku. Rozdelíme na dve polovice.
300 ml kyslej smotany vymiešame s práškovým cukrom, vymiešame. Pridáme jednu polovicu šľahačky, premiešame. Pridáme drvené sušienky a premiešame. Dobre vymiešame.
2 balenia práškovej šľahačky vymiešame s 200 ml studeného mlieka na tuhý krém, pridáme druhú polovicu šľahačky a premiešame.
Upečený a vychladnutý korpus polejeme 3-4 lyžicami mlieka, potom rovnomerne navrstvíme sušienkový krém. Zarovnáme. Na vrch rovnomerne rozotrieme šľahačkový krém. Zarovnáme a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!
VIDEORECEPT:
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!
Leave a Reply