
Táto krémová zeleninová polievka s cícerom je ideálna na ľahký, no výživný obed či večeru. Vďaka kombinácii čerstvej zeleniny, byliniek a jemnej smotany poteší celú rodinu – chutí skvelo a zahreje na duši.
Ingrediencie:
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 4 stonky zeleru
- 1 strúčik cesnaku
- 2 červené papriky
- 1 ČL talianskych byliniek (sušených)
- 200 g uvareného alebo sterilizovaného cíceru
- 1 brokolica (menšia hlávka)
- cca 1 liter zeleninového vývaru
- 2 PL olivového oleja (na varenie)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 PL cíceru navyše (na dozdobenie)
- Trochu olivového oleja (na opraženie cíceru)
- 120 ml smotany na varenie
- Čerstvá petržlenová vňať na dochutenie a ozdobu
Postup:
Základná zelenina:
Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridajte na kolieska nakrájanú mrkvu a stonkový zeler. Restujte na strednom ohni približne 3 minúty.
Dochutenie:
Pridajte pretlačený cesnak, nakrájané červené papriky a talianske bylinky. Všetko spolu dobre premiešajte a ešte chvíľu restujte, kým zelenina mierne nezmäkne.
Varenie polievky:
Zalejte zeleninovým vývarom. Pridajte 200 g cíceru a priveďte do varu. Následne pridajte na menšie ružičky rozdelenú brokolicu, osoľte a okoreňte podľa chuti. Varte ešte 3–5 minút, kým brokolica nezmäkne.
Krémovanie:
Pomocou ponorného mixéra polievku rozmixujte do hladka. Prilejte smotanu a dobre premiešajte. Pridajte nasekanú čerstvú petržlenovú vňať.
Chrumkavý cícer na ozdobu:
Na panvici rozohrejte trochu olivového oleja a opražte 2 lyžice cíceru dozlatista. Týmto chrumkavým cícerom môžete dozdobiť hotovú polievku.
Servírovanie:
Podávajte teplé, ozdobené petržlenovou vňaťou a opraženým cícerom. Táto krémová zeleninová polievka je výživná, chutná a ideálna pre celú rodinu.
Dobrú chuť!
Leave a Reply