Ingrediencie:
- 2 veľké kuracie prsia
- 5-6 strúčikov cesnaku( nakrájané na drobno)
- 2 strúčiky cesnaku ( celé)
- 1 stredná cibuľa
- 1/2 šálky kuracieho vývaru alebo vody
- 1 ČL limitovej šťavy
- 1/2 šálky smotany na šľahanie 33%
- olivový olej
- maslo
- 1 ČL sušeného oregana
- 1 CL sušenej petržlenovej vňate
- soľ
- korenie
- 1 kocka kuracieho bujonu ( voliteľné)
Postup:
Kuracie prsia jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a necháme stáť asi 30 minút.
Na rozpálenu panvicu dáme trocho olivového oleja a maslo, miešame kým sa maslo rozpustí. Do masla dáme dva celé cesnakové strúčiky, mierne orestujeme. Kuracie prsia opekame z oboch strán do mäkka a odložíme ich bokom.
Z výpeku odstraníme celé cesnakové strúčiky a pridáme kúsok masla, rozpustíme ho. Pridáme nakrájaný cesnak, orestujeme asi 15-20 sekund. Podlejeme pol šálky vývaru, pridáme limetkovú šťavu. Premiešame. Pridáme oregano a sušenú petržlenovú vňať. Premiešame. Pridáme smotanu, a miešame kým omáčka začne hustnúť. Do omáčky vložíme opečené kuracie prsia, obalíme ich omáčkou, podusíme asi 1-2 minúty. Podávame s dusenou zeleninou, alebo ryžou. Dobrú chuť!
VIDEORECEPT:
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply