Krémový jablkový koláč s mliekom a jogurtom

Šťavnatý  a lahodný koláč, ktorý  si zamilujete.

Ingrediencie:

  • 5 jabĺk
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • 160 g kryštálového cukru (+ 1 polievková lyžica na jablká)
  • 2 vajcia
  • 130 g hladkej múky
  • 1 vrecúško prášku do pečiva
  • 300 ml mlieka
  • 125 ml bieleho jogurtu
  • 70 ml slnečnicového oleja
  • Vanilkový práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. Jablká umyte, ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Vložte ich do misky, polejte citrónovou šťavou a posypte 1 lyžicou cukru. Premiešajte a nechajte odstáť.
  2. V miske vyšľahajte vajcia s cukrom, kým nevznikne nadýchaná a penivá zmes. Postupne prilievajte olej, potom mlieko a nakoniec jogurt, pričom stále šľahajte.
  3. Preosejte múku s práškom do pečiva a vmiešajte ju do tekutej zmesi. Dobre premiešajte, aby vzniklo hladké, tekuté cesto.
  4. Do cesta jemne vmiešajte 2/3 pripravených jabĺk.
  5. Cesto nalejte do formy vystlanej papierom na pečenie. Navrch rozložte zvyšné plátky jabĺk.
  6. Pečte v predhriatej rúre na 190–200 °C približne 50 minút. Ak začne povrch koláča príliš tmavnúť, prikryte ho alobalom alebo papierom na pečenie.
  7. Po upečení nechajte koláč vychladnúť vo forme. Pred podávaním posypte vanilkovým práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*