
Šťavnatý a lahodný koláč, ktorý si zamilujete.
Ingrediencie:
- 5 jabĺk
- 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
- 160 g kryštálového cukru (+ 1 polievková lyžica na jablká)
- 2 vajcia
- 130 g hladkej múky
- 1 vrecúško prášku do pečiva
- 300 ml mlieka
- 125 ml bieleho jogurtu
- 70 ml slnečnicového oleja
- Vanilkový práškový cukor na posypanie
Postup:
- Jablká umyte, ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Vložte ich do misky, polejte citrónovou šťavou a posypte 1 lyžicou cukru. Premiešajte a nechajte odstáť.
- V miske vyšľahajte vajcia s cukrom, kým nevznikne nadýchaná a penivá zmes. Postupne prilievajte olej, potom mlieko a nakoniec jogurt, pričom stále šľahajte.
- Preosejte múku s práškom do pečiva a vmiešajte ju do tekutej zmesi. Dobre premiešajte, aby vzniklo hladké, tekuté cesto.
- Do cesta jemne vmiešajte 2/3 pripravených jabĺk.
- Cesto nalejte do formy vystlanej papierom na pečenie. Navrch rozložte zvyšné plátky jabĺk.
- Pečte v predhriatej rúre na 190–200 °C približne 50 minút. Ak začne povrch koláča príliš tmavnúť, prikryte ho alobalom alebo papierom na pečenie.
- Po upečení nechajte koláč vychladnúť vo forme. Pred podávaním posypte vanilkovým práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
Leave a Reply