Krémový nepečený koláč s jahodami.

Jednoduchý  svieži jahodový dezert, vhodný na každú príležitosť.

Ingrediencie:

Na krém:

  • 500 g jahôd
  • 6 lyžíc kryštálového cukru
  • 500 ml mlieka
  • 5 lyžíc zlatého klasu (škrob)
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 200 ml šľahačkovej smotany

Na vrstvenie:

  • cca 300 g dlhých piškót (3 balenia po 21 ks)
  • trocha mlieka na namáčanie

Na vrch:

  • 200 ml šľahačkovej smotany

Postup:

Príprava jahodového základu:

Jahody rozmixujte a spolu s 3 lyžicami cukru priveďte do varu. Varte na silnom ohni približne 5 minút. Odložte bokom a nechajte vychladnúť.

Príprava krému:

Zlatý klas rozmiešajte v troche mlieka. Zvyšné mlieko, zvyšné 3 lyžice cukru a vanilkový cukor dajte zohriať. Keď začne vrieť, vlejte rozmiešaný škrob a uvarte hustý krém. Prekryte potravinovou fóliou, aby sa nevytvorila kožka, a nechajte vychladnúť.

Zmiešanie krému:

Vychladenú šľahačku vyšľahajte do tuha  a postupne do nej zašľahajte vychladnutý krém. Nakoniec pridajte aj jahodovú zmes a dôkladne premiešajte.

Vrstvenie:

Piškóty rýchlo namáčajte do mlieka a ukladajte ich v rade 7 × 3 (21 kusov). Natrite polovicu krému. Položte ďalší rad piškót a navrch zvyšok krému.

Zakončenie:

Zvlášť vyšľahajte druhých 200 ml šľahačky  do tuha a potrite ňou celý koláč zvrchu.

Koláč nechajte pár hodín stuhnúť v chladničke – najlepšie cez noc.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*