Krupicový koláč s lekvárom.

Šťavnatý, voňavý a výborný koláč, ktorý je hotový za 30 minút. Príprava je jednoduchá, rýchla a nepotrebujete ani mixér.

Ingrediencie:

(Použitý hrnček má objem 180 ml)

  • 3 vajcia
  • 3 balíčky vanilkového cukru
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 hrnček oleja
  • 1 hrnček krupice
  • 1 hrnček hladkej múky (preosiatej)
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 hrnček hustého lekváru (napr. slivkového)
  • trocha cukru navrch (voliteľné)

Postup:

Do hlbšej misy vložte vajcia a vanilkový cukor, premiešajte ich metličkou. Pridajte cukor a opäť premiešajte. Postupne pridávajte aj ostatné suroviny v uvedenom poradí – po každej pridanej ingrediencii dobre premiešajte, aby sa zmes spojila a bola hladká.

Hotovú zmes nalejte do vymasteného a múkou vysypaného plechu.

Koláč pečte v predhriatej rúre na 200 °C približne 25 minút. Skontrolujte pomocou špáradla – ak vyjde suché, koláč je hotový.

Po upečení môžete vrch koláča jemne posypať trochou cukru.

Najlepšie chutí po vychladnutí, ale dá sa krájať aj teplý. Je mäkký a šťavnatý aj na druhý či tretí deň – ak teda vôbec niečo zostane.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*