Kuracie tyčinky: Chrumkavé zvonku, šťavnaté zvnútra!

Perfektné domáce kuracie prúžky, ktoré si zamilujete!

Ingrediencie:

  • Kuracie prsia alebo vykostené stehná (nakrájané na prúžky)
  • Soľ,
  • čierne korenie,
  • cesnakový prášok,
  • mletá paprika (voliteľné)
  • Hladká múka (na obaľovanie)
  • 2–3 vajcia (rozšľahané)
  • Panko strúhanka (alebo klasická, ale panko dodá extra chrumkavosť)
  • Olej na vyprážanie.

Voliteľná marináda (odporúčaná):

  • Cmar,
  • soľ,
  • čierne korenie a koreniny podľa chuti.

Cmar zmiešajte so soľou, čiernym korením a koreninami podľa chuti.

Kuracie prúžky namočte do marinády a nechajte odležať aspoň 30 minút (ideálne niekoľko hodín). Mäso bude jemnejšie a chutnejšie.

Trojstupňové obaľovanie:

Múku zmiešajte so soľou, čiernym korením, cesnakovým práškom a mletou paprikou.

Obaľte kuracie prúžky v ochutenej múke. Namočte ich do rozšľahaných vajec. Nakoniec obaľte v panko strúhanke (prípadne zmiešanej s klasickou strúhankou).

Vyprážanie:

Olej zohrejte na 175–180 °C.

Kuracie tyčinky smažte dozlatista (cca 3–5 minút podľa hrúbky). Po vybratí ich nechajte odkvapkať na papierovej utierke.

Pečenie (zdravšia verzia):

Obalené prúžky položte na plech s papierom na pečenie alebo na mriežku. Jemne potrite olejom.

Pečte pri 200 °C približne 20–25 minút, v polovici pečenia otočte.

Tipy pre dokonalý výsledok:

  • Používajte panko pre lepšiu chrumkavosť.
  • Do múky pridajte kukuričný škrob – pomôže vytvoriť ľahký a chrumkavý obal.
  • Nepreplňujte panvicu – olej musí ostať horúci.
  • Pred podávaním nechajte mäso 5 minút odpočívať – udrží si šťavnatosť.

Servírovanie:

Skvelo chutia s domácou BBQ omáčkou, tatárskou omáčkou, medovo-horčicovou omáčkou alebo  majonézou.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*