POSTUP
cesto:
Múku, prášok do pečiva, kakaový prášok a puding spolu zmiešame. Rozdelíme na dve časti.
V inej miske vymiešame maslo s práškovým cukrom, pridáme vajcia a dobre premiešame.
Pridáme prvú polovicu sypkej zmesi a polovicu mlieka, premiešame a potom pridáme druhú polovicu múky a mlieka.
Nakoniec pridáme jogurt a všetko dobre premiešame.
Takto pripravené cesto vylejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 28 cm. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 45 minút.
Upečené cesto vyberieme z formy, necháme vychladnúť. Rozkrojíme ho na dve polovice. Jednu časť cesta uložíme späť od formy, druhú časť cesta odložíme bokom.
Mascarpone krém:
Smotanu na šľahanie zmiešame s cukrom a stužovačom, vyšľaháme na tuhú šľahačku. Postupne po malých častiach pridávame mascarpone a premiešame, nie príliš dlho.
Čoko-orieškový krém:
Smotanu na šľahanie vylejeme do vhodného kastrólika, pridáme obe nalámané čokolády a dáme nad paru. Metličkou miešame, kým sa čokoláda nerozpustí a hmota začne trochu tuhnúť. Odstavíme z plameňa a za občasného miešania necháme mierne vychladnúť.
Prvá časť cesta, ktorú máme v tortovej forme, pokvapkáme polovicou mlieka, natrieme polovicou mascarpone krému. Na to dáme čokoládový krém a nakoniec dáme aj druhú polovicu mascarpone krému. Priložíme druhou časťou cesta, ktorú pokvapkáme zvyšným mliekom.
Dáme na niekoľko hodín do chladničky, najlepšie cez noc. Po vychladnutí odstránime obruč z formy a celú tortu potrieme vyšľahanou šľahačkou a ozdobíme dostatočným množstvom nutelly alebo roztavenou orieškovú čokoládou.
Leave a Reply