Prísady:
- 700 g maslových sušienok
- 50 g mletých vlašských orechov
- 50 g hrozienok
- 250g cukru
- 2 dl vody
- 100 g masla
- 3 lyžice nesladeného kakaového prášku
- rumová aróma
krém:
- 1 balenie vanilkového pudingového prášku
- 5 lyžíc cukru
- 3 dl mlieka
- 200 g masla
Poleva:
- 200 g tmavej čokolády
- 1 dl smotany na šľahanie
Príprava:
Maslo, cukor a vodu nalejeme do hrnca a na miernom ohni uvaríme sirup. Sušienky zomelieme, zmiešame s mletými orechmi, hrozienkami a kakaovým práškom. Pridáme sirup a vypracujeme hladkú hmotu, ak sa nám zdá hmota príliš hustá, pridáme pár lyžíc mlieka.
Hmotu navrstvíme na spodok formy na pečenie.
Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme hustý puding. necháme vychladnúť. maslo vymiešame do peny a zmiešame s vychladnutým pudingom.
Krém rozotrieme na sušienkový základ a zarovnáme.
Čokoládu rozpustíte vo vodnom kúpeli, primiešame smotanu na šľahanie a vymiešame do hladka. Polevu rozotrieme na koláč. Odložíme na noc do chladničky. Na druhý deň môžeme podávať! Dobrú chuť!
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply