Lahodná pasta z lososa, ideálna na vajíčka aj jednohubky, jednoduchý recept!

Na konci príspevku najdete video podľa ktorého môžete postupovať.

Jednoduchá nátierka, ktorá sa výborne hodí na nadchádzajúce Veľkonočné sviatky. Skvelé sa hodí na plnenie vajíčok, na chlebíčky či slané košíčky.

Ingrediencie:

  • 100  g studeného údeného lososa
  • 150 g tvarohu
  • 5 vajec( z jedného su nechám žĺtok na ozdobu.)
  • 1 menšia na jemno nastrúhaná mrkva

Tip: Ak chcete výraznejšiu lososovú farbu, použite viac lososa v pomere k tvarohu.  Namiesto lososa môžete použiť aj inú studenú údenú rybu, napríklad lososového pstruha.

  • 1 zarovnaná lyžička medu
  • 1 lyžičku plnotučnej horčice
  • 1 lyžičku chrenu
  • soľ ( podľa potreby)

Postup:

Bielka z vajec rozkrojte na polovicu (ako „člnky“), do ktorých budeme nátierku plniť.

Do mixéra vložte losos, tvaroh a štyri žĺtky (piaty si odložte na ozdobu – nastrúhajte ho neskôr na jemnom strúhadle). Pridajte med, horčicu a chren.

Ak máte radi ostrejšiu chuť, môžete pridať viac chrenu. Opatrne so soľou – ryba býva dosť slaná, ochutnajte až na konci a podľa potreby dochuťte. Nakoniec pridáme na jemno nastrúhanú mrkvu. Všetko premiešame. Môžeme rozmixovať na hladkú pastu.

Servírovanie:

Hotovou nátierkou naplníme pripravené bielka „člnky“.  Zvyšnú nátierku použijeme na chlebíčky – ideálne na raňajky a večeru.  Skvele chutí posypaná nasekanou pažítkou a nastrúhaným žĺtkom.

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*