
Na konci príspevku najdete video podľa ktorého môžete postupovať.
Jednoduchá nátierka, ktorá sa výborne hodí na nadchádzajúce Veľkonočné sviatky. Skvelé sa hodí na plnenie vajíčok, na chlebíčky či slané košíčky.
Ingrediencie:
- 100 g studeného údeného lososa
- 150 g tvarohu
- 5 vajec( z jedného su nechám žĺtok na ozdobu.)
- 1 menšia na jemno nastrúhaná mrkva
Tip: Ak chcete výraznejšiu lososovú farbu, použite viac lososa v pomere k tvarohu. Namiesto lososa môžete použiť aj inú studenú údenú rybu, napríklad lososového pstruha.
- 1 zarovnaná lyžička medu
- 1 lyžičku plnotučnej horčice
- 1 lyžičku chrenu
- soľ ( podľa potreby)
Postup:
Bielka z vajec rozkrojte na polovicu (ako „člnky“), do ktorých budeme nátierku plniť.
Do mixéra vložte losos, tvaroh a štyri žĺtky (piaty si odložte na ozdobu – nastrúhajte ho neskôr na jemnom strúhadle). Pridajte med, horčicu a chren.
Ak máte radi ostrejšiu chuť, môžete pridať viac chrenu. Opatrne so soľou – ryba býva dosť slaná, ochutnajte až na konci a podľa potreby dochuťte. Nakoniec pridáme na jemno nastrúhanú mrkvu. Všetko premiešame. Môžeme rozmixovať na hladkú pastu.
Servírovanie:
Hotovou nátierkou naplníme pripravené bielka „člnky“. Zvyšnú nátierku použijeme na chlebíčky – ideálne na raňajky a večeru. Skvele chutí posypaná nasekanou pažítkou a nastrúhaným žĺtkom.
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply