Lahodná šošovicová polievka, ktorá zasýti! Zdravý a rýchly recept pre celú rodinu…

Ingrediencie:

  • 200 g červenej šošovice
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 mrkvy
  • 2 stonky zeleru
  • 1 ČL kurkumy
  • 1 ČL talianskych byliniek
  • 1,5 l vody
  • 75 g čerstvého špenátu
  • 1/2 citróna (šťava)
  • soľ podľa chuti
  • čierne korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať alebo koriander
  • tofu

Na chrumkavý chlieb:

  • 3 krajce chleba
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 ČL sušeného cesnaku
  • 1 ČL talianskych byliniek

Postup:

Cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler nakrájajte nadrobno. Do hrnca nalejte trochu olivového oleja, pridajte nakrájanú zeleninu a restujte 3 – 5 minút. Pridajte šošovicu, kurkumu a talianske bylinky. Zalejte vodou, prikryte a varte 15 – 20 minút, kým je šošovica mäkká.

Medzitým pripravte chrumkavý chlieb: krajce nakrájajte na kocky, pokvapkajte olivovým olejom, posypte sušeným cesnakom a bylinkami. Pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 10 minút.

Do polievky pridajte špenát, soľ, čierne korenie a nasekanú petržlenovú vňať alebo koriander. Prikryte a varte ešte 5 minút. Na záver pridajte šťavu z citróna, nakrájané tofu a dobre premiešajte. Podávajte s chrumkavým chlebom. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*