![Bez názvu](https://zenskerady.sk/wp-content/uploads/2025/02/Bez-nazvu-22-678x381.jpg)
Ingrediencie:
- 200 g červenej šošovice
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 mrkvy
- 2 stonky zeleru
- 1 ČL kurkumy
- 1 ČL talianskych byliniek
- 1,5 l vody
- 75 g čerstvého špenátu
- 1/2 citróna (šťava)
- soľ podľa chuti
- čierne korenie podľa chuti
- petržlenová vňať alebo koriander
- tofu
Na chrumkavý chlieb:
- 3 krajce chleba
- 2 PL olivového oleja
- 1 ČL sušeného cesnaku
- 1 ČL talianskych byliniek
Postup:
Cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler nakrájajte nadrobno. Do hrnca nalejte trochu olivového oleja, pridajte nakrájanú zeleninu a restujte 3 – 5 minút. Pridajte šošovicu, kurkumu a talianske bylinky. Zalejte vodou, prikryte a varte 15 – 20 minút, kým je šošovica mäkká.
Medzitým pripravte chrumkavý chlieb: krajce nakrájajte na kocky, pokvapkajte olivovým olejom, posypte sušeným cesnakom a bylinkami. Pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 10 minút.
Do polievky pridajte špenát, soľ, čierne korenie a nasekanú petržlenovú vňať alebo koriander. Prikryte a varte ešte 5 minút. Na záver pridajte šťavu z citróna, nakrájané tofu a dobre premiešajte. Podávajte s chrumkavým chlebom. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply